Uitverkocht

Gepubliceerd op 30 augustus 2024 om 19:41

Gisteren stond mijn dochter naast me. Ze had nieuwe schoenen gemaakt van papier. Ze liet ze zien aan mij. ‘Zo dat zijn mooie schoenen, die wil ook wel,’ zei ik. Ze schudde haar hoofd en zei, ‘nee, deze zijn uitverkocht.’ ‘Hoezo uitverkocht,’ antwoorde ik. ‘Weet ik veel, dat zeg jij ook altijd als iets niet in de winkel ligt en je geen zin in hebt om lang te zoeken.’ Ik stuiterde op mijn stoel. U begrijpt dat dit natuurlijk veel genuanceerder ligt, dan de veel te basale en lichte uitleg die zij eraan gaf.

 

De boodschappen blijven toch een dingetje, althans bij ons. Laatst was het mijn beurt. Ik kwam thuis en blijkbaar waren niet alle boodschappen binnen. Voor alle duidelijkheid, er moest ontiegelijk veel worden gehaald. Daarbij maken mijn ega en ik gebruik van een winkel-app. Hier kun je de hele mikmak op invoeren wat je precies nodig hebt. Een fantastisch systeem! Het heeft veel voordelen. Daarbij is in de winkel iedereen gefixeerd op zijn of haar beeldscherm. Je hoeft daarom met niemand te praten, een enorme uitkomst, al zeg ik zelf. Helaas is niet altijd alles voorradig in de winkel. Ik wil nog wel eens een item missen. Mijn vrouw wil op de winkelapp wel eens items invoeren die nooit en te nimmer te vinden zijn. Ik sta vaak lange tijd te turen naar een schap zonder het artikel te vinden welke zij precies wil hebben. Daarbij heb ik te maken met een interne tijdsdruk, heel gek. Ik raus het liefst z.s.m. die winkel door. Als een artikel dan niet aanwezig is, dan tikt die interne tijd door en ben ik geneigd de zoekactie iets sneller dan gebruikelijk te staken. Soms haal ik een budget-alternatief of ik haal niets. Beide gevallen worden binnen ons gezin niet geaccepteerd. Ook dat wil ik hebben gezegd.

 

U begrijpt dat ik zodoende op regelmatige basis fingers crossed thuiskom. Doorgaans heb ik geluk en word er niets opgemerkt. Als we de data terug bekijken blijkt dat er procentueel bij mij iets vaker iets is uitverkocht. Data die ik overigens niet beheer, maar beschikbaar zijn op de interne harde schijf van mijn vrouw. Incidenteel komt deze haar ineens goed van pas. Toch valt aan data gesleuteld te worden. Eventjes de boel hacken en herstructureren kan absoluut geen kwaad denk ik dan. En dan kom ik al snel met de term uitverkocht op de proppen. Een term die ik een tijd probleemloos kon inzetten en lang zijn vruchten heeft afgeworpen. Ineens is dit tenietgedaan door een achtjarig kind. Een andere winkelindeling leek me een perfect alibi, maar mijn dochter schudde haar hoofd. ‘Nee papa, die houdt niet lang stand.’ Ik knikte instemmend toe.

 

We zijn allebei nog op zoek naar een goed alternatief. Tips zijn dus van harte welkom, laat het weten onder dit blog op boekenvanvilsteren.nl!!

Reactie plaatsen

Reacties

Hanneke
17 dagen geleden

Hahaha! "Veel te duur" werkt hier ook nog😉

Benny Michel
17 dagen geleden

Mooie column Dennis…
Geen tip, sorry!

Marja Pierik
17 dagen geleden

Duidelijk, je krijgt gewoon terug wat jezelf projecteert😂

Ireen
17 dagen geleden

Tip namens Kees: maak een foto van het product en zet dit erbij op de lijst (Dettol, zie foto in app) maakt het voor je lieve vrouw nog makkelijker om jou er niet mee weg te laten komen. Ook makkelijk met vragen aan een medewerker als je iets niet kunt vinden ;p.

Team E.v.v!!

Lisa
17 dagen geleden

Leuk stuk weer! Tip: laat de boodschappen gewoon bezorgen :-)

Dick en Miep
16 dagen geleden

Weet je hoe dat komt Dennis,er is tegenwoordig veel te veel keus,maar een oplossing heb ik niet.Dus geduld is een schone zaak.

ThErik
15 dagen geleden

Ik vraag chat even wat goede smoezen zijn 😀… ze hebben het herplaatst. Het leek wel een doolhof.